Ce, credeati ca m-am potolit cu bombele? Ha! Abia am inceput! 🙂 Am deja o saptamana de cand fac bombe zi de zi si inca nu mi-am intrat in mana. Am cumparat pana acum 15 kile de bicarb si 7.5 de sare de lamaie. 🙂 Deja nu mai am loc de ele, miros de imi muta nasul si am inceput sa le dau pe unde apuc. 🙂 Ca tot vorbim despre bombe, azi am avut o faza la serviciu cand mi-am dorit ca bombele ce le aveam pe birou ( ca am si acolo) sa fi fost adevarate si sa le arunc stiu eu pe unde. Noroc ca erau din ce stiti si noroc ca mi-a si trecut la un moment dat.
Dar sa revenim la bombitele noastre, ca mai am cate ceva sa va spun.
Eu stiti cum sunt? Poate sa-mi spuna unul si altul tot felul de smecherii, pana nu ma lovesc eu de problema si nu o rezolv singura, nu ma simt bine. Eu va spun totusi, ca poate nu sunteti asa incapatanati ca mine si va ies bombele din prima.
Asadar:
- Dati prin rasnita acidul citric , bicarbonatul si sarea pana se fac pulbere. Pana ies aburi, de va intra in plamani daca stati langa. Praf, colb fin , cat mai fin.
- Dati totul prin sita. Credeti-ma, merita deranjul. Ca la cozonac. Chiat daca faina e pudra, ea tot trebuie data prin sita.
- Pulverizati cu un spray uleiul esential. Stiu, ar trebui cate un spray pentru fiecare ulei esential pe care il folositi la bombe, dar, hei, vreti sa le faceti faine? Faceti asa cum va zic.
- Amestecati maglavaisul pana ameteste. Cu lingura, cu mana, cu blenderul, cu ce vreti voi, dar sa fie omogenizat pana la refuz. Asta ar trebui sa fie punctul 3, de fapt.
- Pulverizati si uleiul tot cu un fas. Adica nu-l turnati din sticla intr-un loc, ci il pulverizati astfel incat sa se disperseze pe o suprafata cat mai mare.
- Faceti combinatia intr-un vas larg, astfel incat atunci cand pulverizati, stropii respectivi sa se imprastie pe o suprafata cat mai mare. Omogenizati apoi ca nebunele! 🙂
- Este foarte posibil sa nu mai fie nevoie sa puneti apa. Deloc. Niciun strop, uleiul si uleiul esential fiind suficiente. Ultimele bombe pe care le-am facut nu au apa deloc, iar mie mi se pare ca sunt cele mai faine de pana acum, de-aia m-am si apucat iar sa scriu despre.
- Inainte de a pune mortarul in forme, puneti urechea si ascultati. Zumzaie? Atunci mai amestecati. Nu mai zumzaie, umpleti formele.
- Puneti mai intai in forme indesand bine cu mana in cavitati, apoi umpleti peste. Strangeti cele doua cavitati una langa alta pana va fuge sangele din degete si va pocnesc tamplele!
- Umpleti toate formele si apoi le scoateti in ordinea in care le-ati umplut.
- Nu mesteriti langa surse se apa ( chiuveta, stropitori, fantani arteziene,cascade, lacuri , rauri, mari, si oceane) , langa ferestre deschise, in zile ploioase, langa rufe la uscat, langa persoane care calca rufe si pulverizeaza apa, langa copii ) sau adulti) carora le curge nasul. Deci, nu e gluma. Am uscat niste rufe la 20 m de bombe si s-au umflat ca gogosile, iar apoi au devenit poroase , ca piatra ponce. Poroase si sfaramicioase. Nu vreti asa ceva, ca nu mai sunt bune nici de dat dupa caini cu ele.
Atat!
Spor!
Pup!
Poze:
Buna Alexandra, de când am citit articolul tău despre bilele de baie tot caut forma sa încerc și eu, unde pot sa găsesc? Mulțumesc 🙂
Buna! Am și eu o problema și as vrea sa știu dacă ma poți ajuta, te rog: după ce fac bilele, mereu se crapa 😕. Nu știu exact unde greșesc și de ce se întâmpla asta. Plus, când fac formele rotunde, și încerc sa lipesc forma 1 de forma 2, nu îmi ies niciodată, astfel încât trebuie sa le scot din forme și sa le fac cu mana, ceea ce le face neregulate. Ma poți ajuta, te rog? Mulțumesc. 😊
Am scris doua articole despre vile, vi le recomand cu incredere.