Orice ati spune, culorile naturale sunt cele mai placute. Nu cred ca sunt multe persoane carora sa le placa verdele -fistic, rozul – electric sau movul- metalic.Iar daca aceste peroane sunt, atunci eu nu vreau sa le cunosc… 🙂
Culorile ne influenteaza starea de spirit, dar si sanatatea. DE multe ori dimineata ne imbracam mecanic cu ceva anume, fara sa stim ca avem nevoie de acea culoare. Ati observat si voi, cred, ca atunci cand suntem suparati, cand avem ceva pe suflet, tindem sa ne imbracam in culori inchise, terne, fara vlaga, iar dimpotriva, cand suntem relaxati, fara grija, cu chef de viata ( de exemplu in vacanta), obisnuim sa ne imbracam in culori vesele ( si multe 🙂 Uneori insa, exact cand suntem mai suparati, ne punem pe noi cea mai rosie rochie din sifonier, special parca sa anihilam starea neplacuta in care ne aflam. Si reusim, pana la urma sa ne simtim mai bine. 🙂 Personalitatea omului se oglindeste perfect in culorile pe care le prefera si cu totii cunoastem persoane „monocolore”. adica acele persoane obsedate de o culoare, regasind acea culoare atat in vestimentatie cat si in culoarea masinii, a mobilei, perdelelor, faiantei de la baie. N-as putea sa va spun ce anume e cu acea persoana, nefiind de specialitate, insa sincer, prefer pe cineva care sa aiba in preferinte macar doua culori, daca se poate complementare. 😀 ))) Intelegeti voi ce vreau sa zic…
Culorile ne influenteaza si starea de sanatate, cum va ziceam. Sunt unele culori care cresc presiunea arteriala, altele care sunt benefice functionarii ficatului. Exista culori care relaxeaza, altele care dimpotriva, energizeaza. Mai multe despre cromoterapie cititi aici.
Oare culoarea sapunului cu care ne spalam are vreo influenta asupra corpului si mintii noastre? Inclin sa cred ca da, mai ales ca atunci cand facem baie, ar trebui sa fim relaxati si binedispusi. Iar asa cum daca privind minute in sir o anume culoare obtinem rezultate terapeutice, tot asa mangaind si sapunind o bucata de sapun de cateva ori in cursul unui dus, ar trebui sa aiba ceva efect asupra noastra.
In ceea ce ma priveste, rareori m-am spalat cu un sapun cu cafea. In primul rand, eu nu beau cafea, caci nu-mi place si imi face si rau ( desi fumez ca un turc) . Un alt sapun pe care n-o sa-l gasiti la mine in baie este sapunul roz-bombon. Nu-mi place rozul , in afara cand il regasesc in natura sub forma de floare, culoarea cerului la apus, cristale sau pe unde o mai fi el. Dar in imbracaminte, zugraveala, obiecte, exclus!
Intr-un sapun se pot obtine in mod natural culori care sa acopere tot spectrul, de la albul cel mai pur pana la negrul cel mai intunecat. Ceea ce nu se poate obtine sunt acele culori vizibil nenaturale, stridente si care probabil, intr-un mod subtil, dauneaza sanatatii. Ma refer la culorile foarte aprinse, pe care le gasim in acele sapunuri asa zise cu glicerina, prezente inclusiv in farmacii si care evident ca nu sunt naturale.
Ca urmare, parerea mea este ca e de preferat un sapun colorat in mod natural, nu doar pentru ca ingredientele sunt inofensive ori chiar benefice, ci si pentru ca aceste culori contribuie la starea de bine, la mentinerea si imbunatatirea sanatatii noastre fizice si spirituale.
Va doresc o zi plina de culoare!