Made in Romania

1Eram acum vreo cativa ani intr-o delegatie la Lyon, iar unul dintre membrii delegatiei, coleg de-al nostru ne-a stresat pe toti o saptamana intreaga ca el trebuie musai sa-i cumpere nevesti-sii cizme. Nici prea joase, nici prea inalte, cu toc nici prea mare , nici prea mic, din piele neagra, dar nu prea neagra, numarul 40 dar sa arate de 36… Ce mai, era bietul om fiert ca se apropia termenul sa ne intoarcem acasa si el nu gasise cizmele de poveste… Pesemne nevasta-sa era una din acele zgripturoaice mofturoase cu gura mare, pentru care ai da si ai face orice numa sa n-o mai auzi! 🙂
Chiar in ultima seara inainte de decolarea spre casa, apare si omul nostru cu cizmele. Era atat de bucuros incat a venit cu ele la masa de seara sa ni le arate. Unul dintre colegi, ca sa-i faca pe plac, a luat cizmele sa le pipaie putin, dar intorcandu-le, a observat pe una din talpi o mica eticheta din hartie, lipita, pe care scria, hehehe, Made in Romania! Colegul nostru, un dragut dealtfel, a dezlipit eticheta si n-a suflat o vorba. Noi am aflat povestea cand abia am ajuns in tara si l-am intrebat atunci de ce nu i-a spus si omului…cu nevasta.
-Pai ce, voiai sa ne prelungim deplasarea ? Eu am treaba la serviciu, nu sa stau sa alerg dupa cizme … Lasa ca nu s-a prins , stati linistiti.
Morala: in Romania se fac produse exceptionale, de foarte buna calitate.
Problema este ca:
-aceste produse au un pret mai mare decat fake-urile, kitch-urile, ieftinaturile si cocalarismele/pitiponcismele din import;
-de multe ori nu sunt chiar in ton cu ultimul racnet al modei, insa de foarte bun gust;
-nu au suficienta, poate deloc publicitate in media;
-lumea stramba din nas cand aude ca sunt produse autohtone: „cum, nu sunt din Germaniaaaa? ” Ete ca nu!!!
-oamenii nu mai au incredere ca si noi putem face produse bune, dupa ce ani in sir s-au confruntat cu refuzurile de la export.
Chestiunea e sa poti deosebi calitatea de gunoaie, iar cand descoperi in Romania ceva bun, atunci sa stii ca e foarte bun!
Asa sunt produsele de la Canah!
Citind site-ul lor din scoarta in scoarta, am aflat ca este singura fabrica de acest gen din Europa si mai sunt doua in lume, anume in Canada!
Produse de exceptie, ambalaj de cea mai inalta clasa, profesionalism maxim!
Daca am sa am drum la Oradea vreodata, am sa le fac sigur o vizita. 🙂
Iar maine am sa fac un sapun cu ulei de canepa, ca n-am mai facut un sapun de nici nu mai tin minte! Sper ca n-am uitat cum se face, haaa!
O seara buna, un weekend frumos si o primavara de poveste va doresc din inima!
Alex

Despre Alexandra

Economista, salariata la stat, pasionata de gradinarit si de sapunarit
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s