Cremosenii

M-a prins! Deci m-a prins rau cremuiala, ce sa fac. Ce este interesant este ca eu nu prea ma dau, sau mai bine zis nu prea ma dadeam cu crema, pielea mea fiind una normala, hidratata de la mama natura. Doar pe fata mai simteam cand si cand nevoia sa ma ung cu ceva, in special in sezonul rece, cand si cea mai ok piele are nevoie de ajutor. Insa de cand cu cremoseniile astea, ma ung de cate ori trec pe langa ele. Cand fac o crema, iar in paharul berzelius ramane putina crema, asa cum copiii ling castronul de crema, sau mananca din coca de cozonac, asa ma ung si eu pana la coate si uneori chiar dincolo de ele. Ma gandesc ca e pacat de bunatate de crema.
Da, imi place sa fac creme si mi se pare ca am ceva talent si la chestia asta. Acum sunt in faza cand citesc mult despre ingrediente, ce fac, la ce ajuta, cum se combina, sau nu se combina, in ce proportii si de ce… Mult mai complicat ca la sapunuri, desi nu pare la prima vedere. Mult mai multa chimie si anatomie. Parc-as fi in clasa a saptea! :0
Cum trandafirul ramane marea mea iubire in materie de flori, azi mi-am mai tras o crema, plus inca alte trei, cu ulei esential de trandafiri, pe care il gasesc mult mai util intr-o crema decat intr-un sapun. Ok, are si in sapun farmecul lui, dar la cat e de scump uleiul natural de trandafir, parca nu ma indur sa-l bag in sapun , acolo unde e musai sa pui macar 2% din greutatea uleiurilor vegetale.
Asadar, dragele mele drage, va prezint crema hidratanta cu miros de trandafir si o frumoasa nuanta rozalie de la pudra de zmeura:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Si am mai facut o crema cu extract de musetel si ulei de argan virgin, pentru piele sensibila.
1
Si un sapun Sensitive care acum sta frumos la uscat:
1
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Va pup si va doresc un weekend frumusel!

About Alexandra

Economista, salariata la stat, pasionata de gradinarit si de sapunarit
Acest articol a fost publicat în Facut in casa, Sapunuri cu lapte de capra. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Cremosenii

  1. Mona spune:

    felicitari sunteti o maestra

  2. Gabi spune:

    Imi place ce faci si cum scrii, ai un talent de scriitor, esti tare simpatica cum ne povestesti tu despre creme….intr-adevar si pe mine m-a prins furia cremelor si e mai greu sa faci o crema decat un sapun, parca….
    Oricum sunt apetisante productiile tale…………

  3. Sarut mainile, buna ziua,
    Sunt un sapunar/cremosenos incepator si am dat peste blog-ul dumneavoastra, lucru care ma incanta si ma bucura nespus. Imi place foarte mult ceea ce creati si cata pasiune si daruire se regaseste in fiecare produs si fiecare postare. Felicitari si mult succes in continuare.
    In alta ordine de idei, va deranjez cu o intrebare la care poate puteti sa imi raspundeti avand in vedere experienta dumneavoastra: am facut o crema/emulsie din doua faze: uleioasa si apoasa. Toate bune si frumoase, e foarte buna si hidratanta dar dupa cateva zile (2-3) incepe sa devina aerata, nu stiu cum sa decriu altfel textura. Incepe sa aiba mici gaurele in ea ca si cum erau prinse bule de aer cae s-au spart si au ramas gaurele. Oare am amestecat prea energic si s-a incorporat prea mult aer? Ati patit asa ceva pe drumul „sinuos” al cosmeticelor hand-made?🙂
    Va intreb deoarece vad ca textura la cremele dumneavoastra este perfecta, fina…desi in primele zile asa este si crema mea. Va multumesc frumos pentru rabdarea si timpul dumneavostra si va felicit din nou pentru tot ceea ce faceti. Puteti considera ca mai aveti un admirator, o persoana care apreciaza munca si dedicatia dumneavoastra.
    Cu respect, Cristian Lukacs.

    • Alexandra spune:

      Buna, Cristian si multumesc frumos pentru cuvintele de apreciere.
      Sincer, nu sunt mare specialista in creme, insa n-am patit sa devina poroase, asa cum spui. Cel mult s-au taiat ca maioneza in timp ce le amestecam, dar si asa le-am reparat din mers.
      Pot insa sa-ti spun cum fac eu cremele: incalzesc simultan cele doua faze, pana pe la 60-65 de grade, apoi le mixez zu telul electric pret de 20 de secunde. Atat. Dupa aceea le amestec destul de usor cu o spatula pana la 45-50 de grade, moment cand adaug restul ingredientelor. Poate le-ai incalzit prea tare ( sau prea putin), ori poate intr-adevar le-ai amestecat prea mult si prea energic, asa cum spui. Incearca si altfel, pana la urma trebuie sa iasa. Este ceea ce spun mereu si sapunarilor: daca nu va place ce iese, schimbati ceva: proportii, temperaturi,timp de mixare, etc. Si in viata e la fel: nu-ti place ceva, schimba ceva.🙂
      O zi faina si succes!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s