Un scrub si un Rosa

1.Despre introducerea materialelor abrazive in sapun am mai vorbit si cu alte ocazii. Acestea au rolul clar de a indeparta pielea moarta, de a face un micromasaj la nivelul epidermei-foarte important pentru prevenirea ridurilor-indepartarea punctelor negre din zonele cu probleme-nas, barbie-si zic ca e destul.

Pana acum am folosit in acest scop fulgii de ovaz, mai mari sau mai maruntiti, cafea macinata , seminte de mac, lufa si sare de Himalaya. Daca au mai fost si altele, inseamna ca am uitat eu…Astazi am incercat insa ceva nou, anume macese, uscate si date prin rasnita de cafea. Iar ca sa fie asortat sapunul, am folosit ca lichid o infuzie superconcentrata de macese, care ar trebui sa faca bine la piele. Ca uleiuri vegetale am pus ulei de masline, cocos, palmier, ulei de samburi de struguri , ulei de floarea soarelui, ulei de ricin, iar aroma este data de lavanda si rozmarin. Deasupra, cateva macese uscate. 🙂

2. Precedentul Rosa Damascena s-a epuizat rapid, asa ca astazi am mai confectionat unul, mai ales ca vin sarbatorile si ne sta bine la baie un sapun parfumat si cu lapte de capra.Daca vi-l doriti, va rog sa-mi spuneti de pe-acuma pentru  ca in magazin ,cine stie daca ajunge…

Va pup si va doresc un sfarsit de saptamana frumos de tot! 🙂

Despre Alexandra

Economista, salariata la stat, pasionata de gradinarit si de sapunarit
Acest articol a fost publicat în Plante in sapunuri, Sapun cu unt de shea, Sapunuri cu lapte de capra, Sapunuri cu lavanda, Sapunuri cu trandafiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Un scrub si un Rosa

  1. valeria zice:

    Arata bine, bine .
    Rosa damasceana are asa un aer de ………….numai bun de pus pe prima pagina …..la revista.

  2. Dana zice:

    Sapunul arata minunat, dar sunt foarte curiosa cum o sa fie la spalat. Ai folosit numai coaja de la fructele de macies sau si samburii? Din cate stiam eu samburii de macies provoaca mancarimi de piele si chiar iritatii pe pielea sensibila. Am intalnit odata o reteta de la un dermatolog cu un scrub pt psoriazis care continea si samburi de macies pe langa alte substante cu rol cheratolitic. Sunt foarte curioasa de rezultat. Te rog sa ne anunti si pe noi!
    De cel de-al doilea sapun nu am cuvinte, arata ca o prajitura. Aseara am facut si eu un sapun cu lapte de capra si miere si atata senzational, dar azi cand m-am uitat la el mi-a cazut fata: avea o culoare cacanie. E prima data cand patesc asa ceva si nu inteleg unde am gresit. Poate poti sa-mi sugerezi ceva.
    Pupici!

    • Alexandra zice:

      Parca n-ar avea samburi, acum ca ma uit mai bine. Nu, nu are samburi deloc, doar partea exterioara a maceselor.Sigur am sa va anunt de rezultat.
      La sapunul cu lapte, poate s-a supraincalzit pasta si s-a caramelizat zaharul din lapte. Sau poate mierea nu era tocmai miere.

  3. Anca zice:

    Arata super amandoua!! Cel cu macese e o noutate, astept sa ne spui pareri dupa folosire. E atragator si fresh, asa fructat cum e!
    Un Rosa Damascena din tura asta as vrea si eu, sa imi pastrezi pentru urmatoarea comanda, te rog! O seara faina sa ai!!

  4. Gabi zice:

    Foarte interesanta reteta ta de sapun exfoliant, cu macese….abia astept impresiile tale, oricum arata superb, la fel si cel cu trandafiri , care e favoritul meu.Te rog sa ni le arati si taiate, ca sa le admiram mai bine…….

  5. Armanu Olga zice:

    Buna ziua D-na Alexandra,
    Urmaresc cu sufletul la gura blog-ul dvs. de ceva vreme, si nu ca ar trebui sa mai precizez dar faceti o munca minunata iar sapunurile dvs. sunt de vis (si nici macar nu le-am incercat, inca….)
    Bineinteles ca tot urmarindu-va am dorit sa incerc si eu (sa-mi fac sapun, mai exact pt bebele meu de 3 luni jumate), cu rezultate putin notabile, dar ca si in poezia lui Eminescu
    „Multe flori sunt, dar putine
    Rod în lume o sa poarte,
    Toate bat la poarta vietii,
    Dar se scutur multe moarte….”
    Cu aceasta ocazie as dori sa va intreb cate ceva, iar daca veti considera oportun sa ma ajutati cu unele sugestii v-as fi recunoscatoare.
    1. Uleiurile adaugate la trace trebuie si ele sa fie incalzite la 40 grade, eu pana acum le-am folosit la temperatura camerei?
    2.Discount-ul de soda si supetfatt sunt oarecum la fel. Nelamurirea mea vine apare in momentul in care folosim un discont de soda de 7% de exemplu, si mai adaugam la trace 3% de alte uleiuri, vom avea in final un discount de soda mai mare de 7 % (dar nu neaparat 10%)? Sper ca intrebarea mea sa nu para idioata, dar nu vreau sa traiesc cu impresia ca stapanesc acest aspect, si de fapt sa nu fie asa.
    3. As putea recupera un sapun care este sfaramicios (am folosit prea putina soda,), sa-l pun bucatele mici in alt sapun, de o alta culoare de exemplu?
    4. Am vazut ca dvs. folositi la unele sapunuri petale (intregi ori pisate )deasupra unor sapunuri, curiozitatea mea este legata de modul cum se comporta aceste petale la spalare, sau sunt de ordin estetic.iar dupa prima utilizare nu mai conteaza(eu mai mii de ani lumina pana sa ajung la asemenea rafinament)
    5.Referitor la momentul masurarii PH-ului, am citit unele pareri cum ca trebuie masurat imediat ce este scos din forme, iar potrivit altor pareri se masoara dupa 4 saptamani de uscare. Care moment e mai potrivit pentru masurarea PH-ului?
    In speranta ca nu v-am plictisit va urez spor la sapunarit!

    • Alexandra zice:

      Buna, Olga!
      In primul rand, multumesc frumos pentru cuvintele frumoase. Apreciez, sa stii! 🙂
      In al doilea rand, intrebarile tale referitor la tehnica producerii sapunurilor.Daca vrei sa faci sapun doar pentru tine si bebelusele tale, atunci nu-ti trebuie cine stie ce stiinta sau tehnica. Altfel se pune problema insa daca vrei sa vinzi aceste sapunuri, pentru ca oamenii au inceput sa faca diferenta intre un sapun-fie el si natural-bun sau prost.
      Asadar, daca vrei sa vinzi sapunuri, atunci va trebui sa iei treaba asta foarte in serios si sa citesti mult. Intrebandu-ma pe mine ba una, ba alta, nu ajungi prea departe.
      Mai mult decat atat, nimic nu este mai potrivit in meseria asta decat practica, experimentele. Eu cred ca am facut sapun la toate temperaturile, de la 35 la 45 de grade;eram curioasa sa vada ochii mei cum iese, nu prea am avut incredere ce spunea unul si altul pe net… Ce sa fac, asa sunt eu, Toma Necredinciosul.O tehnica ce merge la un sapunar, poate fi un dezastru pentru altul, pentru ca intervin multi factori: ingrediente, apa, temperatura ambientala, chiar forma vasului in care se mixeaza.
      Deci, Olga, draga mea,asuma-ti placerea de a descoperi singura secretele sapunariei. Merita, crede-ma! Esti curioasa cum se comporta petalele? Pune o petala pe un sapun. 🙂
      Numai bine!

  6. Armanu Olga zice:

    D-na Alexandra,
    Multumesc mult pentru raspuns, pentru incurajari si sfaturi. Chiar astazi o sa mai fac un sapun daca imi da voie bebe.
    Toate cele bune si spor la treaba!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s