Sapunuri cu lapte de orez

Laptele de orez, la fel ca si cel de migdale, cocos ori soia, poate fi un inlocuitor excelent al laptelui de origine animala pentru cei care prezinta intoleranta la lactoza, ori care vor cu tot dinadinsul sa tina un regim strict vegetarian. Ca veni vorba, cei care sunt vegetarieni, mananca miere? Ca albina nu e planta… :D))

Despre laptele vegetal, va spun sincer, nu stiu mai nimic. Doar cate ceva despre laptele de soia, ca are proteine si ca la gust e nashpa!😀 Am vazut in galantar laptele de orez, l-am cumparat, am facut sapunurile si abia apoi m-am uitat pe net sa vad care e treaba cu el. Se pare ca e bun, atat in cosmetica, dar si ca aliment. Se stie ca orezul e bun. Chinezii mananca orez in loc de paine , iar cartofi deloc si bine fac,  pentru  ca orezul e mult mai hranitor si sanatos decat cartoful, care se pare ca nu are nicio valoare nutritiva, el fiind mult mai adecvat ca furaj decat ca aliment pentru oameni. Eh, dar cum sa rezisti la niste cartofi noi prajiti, spuneti si voi!😀

Laptele de orez  -zice netu’- albeste pielea, o catifeleaza, o inmoaie, o exfoliaza usor, o protejeaza impotriva radiatiilor solare, o hraneste…si mai ce?? :D)) Despre sapunul cu lapte de capra stiu sigur ca ajuta mult pielea, despre cel cu lapte de orez…nu stiu inca nimic, dar vom vedea.

Deocamdata va arat sapunurile, care au iesit fain, neasteptat de cremoase. Trebuie sa va mai spun ca n-am izolat sapunul, deloc. Primul l-am facut din start cu gandul sa nu-l izolez ( infasor in prosoape-pentru profani😀 ) , la cel de-al doilea am vrut sa-l izolez, dar mi-a fost frica, in definitiv, lapte de orez-lapte de orez, dar tot lapte. Asa ca l-am lasat si pe al doilea neizolat.

Primul, ara in el pe langa laptele de … chinez, ulei de masline, cocos, palmier, ricin, unt de shea, uleiuri esentiale de lavanda si patchouli si pudra de zmeura de la Aroma Shop.

Al doilea, aceleasi uleiuri vegetale, dar uleiuri esentiale de bergamot, portocale si ylang-ylang. Partea de jos provine de la sacrificarea unui sapun cu suc de morcovi si ulei de catina ( cu aceleasi uleiuri esentiale), iar in top, din sapunul cu lapte de capra si catina, saracu’ ! :D)) Dar eu zic ca au meritat cele doua „sacrificii”, pentru ca mi-a iesit un sapun dragalas, pe care am sa-l denumesc Sunshine!🙂

Al treilea ( si ultimul :D) e un pic mai complicat. Daca pana acum puneam bucatelele de sapun fie pe stratul de jos, fie in tot sapunul ( sau deasupra). de data asta am vrut sa-l pun la mijloc ai asa am si facut. Sapunul asta se va numi Greenland-sau asa ceva- si are in el urmatoarele ingrediente: ulei de masline, palmier, cocos, ulei de samburi de struguri, la trace ulei de Macadamia, argila verde, spirulina, uleiuri esentiale de rozmarin, citronella, salvie, tea tree si eucalipt. Lasat si el in aer liber dupa turnare. Dar pe acesta vi-l arat maine, feliat.😉

Va pup de tot !🙂

About Alexandra

Economista, salariata la stat, pasionata de gradinarit si de sapunarit
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Sapunuri cu lapte de orez

  1. valeria spune:

    Intradevar laptele matern este un aliment f. bun si necesar in primii ani [sau luni] de viata al fintei umane. dar care, spun specialistii, nu mai este necesar atunci cand copilasul creste mai mare . Eu una sunt Stan patitul , daca pot sa spun asa,deoarece baietelul meu a avut o alergie f. puternica la produsele de origine animala[lapte, oua, carne de pui, peste……] de la care a dezvoltat dermatita atopica .Am cumparat chiar un aparat cu care pot prepara lapte vegetal din migdale , soia, orez etc. Asa este, laptele nu are un gust grozav scos din aparat ,dar eu il aromez cu vanilie …si il indulcesc cu miere si copiilor le place mai mult decat cel de vaca din care oricum consumam f. rar.Mai nou sotul meu de o saptamana a devenit vegetarian si este chiar o provocare de acum sa gatesc.In ce priveste mierea sunt vegani care o consuma, iar altii care sunt mai stricti nu. Eu una cred in principiul cumpatarii, caci si lucrurile bune luate in exces fac rau .Chiar ma gandeam ca trecea saptamana fara sa ne aratati nici o realizare, dar se pare ca m-am inselat , caci se pare ca ati fost mai mult decat harnicuta.Sapunuri arata bine si cred ca si miroasa la fel. Noapte buna.

  2. Geta spune:

    Auu, Alexandra, l-ai nedreptatit crunt pe saracul cartof. Cartoful e foarte valoros, este un aliment energetic, si el e folosit pe post de piine ( in diabet) e hranitor, foarte digest (copt in cuptor in coaja lui sau fiert inabusit isi pastreaza cel mai bine proprietatile si aroma) permis diabeticilor, obezilor si tuturor celor predispusi la ingrasare. Doar cartoful prajit e mai greu de digerat in rest are linie verde, este aliment de balast care inlesneste functiile intestinale, antiulceros, indicat in constipatie, hemoroizi, paraziti intestinali, artrita si altele. Un Kg. de cartofi furnizeaza organismului 5 grame de potasiu, este bogat in vitamine din complexul B, acid pantotenic, acid folic, etc. etc.

    Frumoase sapunuri, cel in care ai inserat bucatele din alt sapun cu suc de morcovi si catina e foarte aspectuos, imi place cum ti-a iesit si bineinteles cred ca-i foarte bun.

    • Alexandra spune:

      Eu am citit altceva despre cartof. Oricum , il evit cat pot, mai ales ca garnitura, unde prefer orezul sau legumele fierte in abur.
      Ma bucur ca iti place sapunul , din pacate aparatul meu foto nu e grozav, pentru ca el e chiar mai frumos decat se vede in poza.🙂
      Iar culorile sunt naturale.😉

  3. Anca spune:

    Sunt frumoase tare, mai ales cel cu insertii portocalii! De laptele de orez am auzit numai de bine in alimentatie, in sapun, nu stiu. Oricum, subscriu la ce a zis, biancapopla, delicioase!!😀

  4. Gabi spune:

    Su-per-be!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s