Uleiul esential de tamaie

Tamaiul este un arbust de talie mica, nativ din Africa de Nord si Orientul Mijlociu. In textele vechi, el apare sub denumirea de „olibanum” provenita din limba latina: Olium Libanum adica „Uleiul din Liban”. In Vestul Europei el  este cunoscut sub numele de Frankincense derivat in Evul Mediu din limba Franceza si inseamna „Tamaie adevarata”.
Atunci cand scoarta arbustului  este taiata, copacul genereaza o rasina pentru a-si vindeca rana . In vremurile vechi, rasina era colectata din crapaturile aparute pe  cale naturala datorita ruperii crengilor, dar mai apoi s-au practicat  taieturi sistematice in scoarta pentru a  stimula productia acesteia.

In antichitate Tamaia era una dintre cele mai pretioase marfuri. In acele vremuri, valoarea sa era apropiata de cea a aurului. Egiptenii si evreii cheltuiau mari sume de bani pentru a o importa de la fenicieni. Intelegem astfel de ce Magii i-au daruit pruncului Iisus la nastere smirna , aur si tamaie.
Tamaia sub  forma solida (de rasina ) era arsa pe altare si in temple  inca din antichitatea timpurie. Utilizarea sa  este probabil mult mai veche decat primele scrieri despre plante, si s-a perpetuat in practica religioasa pana in zilele noastre.
Uleiul de Tamaie se extrage prin distilare din rasina , fiind extrem de apreciat in medicina, cosmetica si parfumerie.

Utilizare pentru trup si suflet

De asemenea, el  este tonifiant pentru piele , avand in acelasi timp proprietati antiinflamatoare si astringente. Este un ulei cu efect de reintinerire asupra pielii, putand fi utilizat in bai, masaj sau candele.
Cea mai importanta actiune a uleiului de Tamaie  este cea asupra sistemului nervos. Are un efect calmant, care aduce o stare de confort, dar in acelasi timp este inviorator si energizant . De  aceea este recomandat in anxietate, stres , stari tensionale in candele.

Tamaia a fost utilizata din cele mai vechi timpuri in ritualuri religioase. Ea are insusirea deosebita, de a favoriza o respiratie profunda, calma si  lenta ceea ce induce o stare de spirit propice pentru rugaciune si meditatie.

In zilele noastre, uleiul de Tamaie vaporizat cu ajutorul candelei  este foarte util pentru persoanele cu viata agitata, stresate, coplesite de responsabilitati, orientate mai ales asupra aspectelor materiale ale vietii. Uleiul de Tamaie ii va ajuta pe acestia sa atinga o stare de spirit calma, armonioasa, sa-si reevalueze si sa-si reorganizeze stilul de viata astfel incat sa atinga zone de sensibilitate a sufletului uitate, capabile sa le aduca satisfactie si fericire.

Text preluat  dupa www.musetel.ro

About Alexandra

Economista, salariata la stat, pasionata de gradinarit si de sapunarit
Acest articol a fost publicat în Uleiuri esentiale și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Uleiul esential de tamaie

  1. otilia spune:

    Habar nu aveam ca exista uleiul asta, o sa caut si eu, merci de pont!

    • Alexandra spune:

      Ei\u il vazusem in magazin, dar nu i-am dat importanta, insa ieri, m-a rugat o colega de serviciu, pe Facebook, mai in gluma, mai in serios, sa-i fac un sapun cu tamaie, sa alunge spiritele rele. Mihaela e foarte credincioasa, asa se explica.🙂

  2. Sa fie intr-un ceas bun! pentru fiecare!

  3. Pingback: Sapunul Mihaelei-cu ulei esential de tamaie | Sapunuri naturale

  4. CrisD spune:

    Il stiu si eu, mai pun uneori doua-trei picaturi intr-o crema de corp pe care mi-o fac eu acasa. Ce nu stiam e ca are atatea proprietati, eu il luasem doar pentru ca imi place mirosul. Si nu, nu mirosi a parastas daca il folosesti :)))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s